پژوهشگران با استفاده از پرسشنامه هایی که شرکت کنندگان تکمیل کردند، متوجه شدند آنها خاطرات منفی را که با خاطرات مثبت ترکیب شده بودند، کمتر میتوانستند به یاد بیاورند. همچنین خاطرات مثبت بیشتر از خاطرات منفی در ذهنشان مرور میگردید و این خاطرات با احساسات مثبت تری همراه بودند.
توجه به این نکته ضروری است که مطالعه جدید آزمایش کنترل شده ای در آزمایشگاه بوده. که البته از یک جهت خوب است، چون میتوان به دقت نتایج اعتماد کرد. اما نحوه تفکر و شکل گیری خاطرات مثبت یا منفی در زندگی واقعی را بطور دقیق نشان نمیدهد. برای مثال، تاثیر دیدن تصاویر منفی در آزمایشگاه بر شکل گیری حافظه مشابه با تاثیر تجربه رویداد تلخ واقعی نیست. به عبارت دیگر، حذف یا تغییر خاطرات واقعی ممکن است سخت تر باشد. مغز برای ذخیره سازی خاطرات، آنها را در خواب بطور کوتاه بازپخش میکند.
ویرایش حافظه
پژوهشگران بسیاری از پژوهشهای قبلی را بررسی کرده اند که چگونه میتوان این فرایند را کنترل کرد. تا خاطرات خوب تقویت یا خاطرات بد پاک شوند. با توجه به وجود متغیرهای زیاد، ازجمله انواع خاطرات، نواحی مغزی و مراحل خواب، مدتی طول خواهد کشید تا دقیقا مشخص شود چگونه ویرایش حافظه ممکن است رخ دهد و تاثیرات آن چقدر ماندگار خواهند بود. بااین حال، فرایند جایگزین کردن خاطرات منفی با خاطرات مثبت امیدوارکننده بنظر میآید. محققان معتقدند که گسترش اینگونه روش ها مسیرهای آسان تری را در جهت تضعیف خاطرات تلخ باز میکند.
خیلی از ما هر روز خودمان را، با مرور خاطرات تلخ گذشته و اتفاقات ناخوشایندی که برایمان اتفاق افتاده میگذرانیم و مدام آنها را مرور میکنیم. خودمان را سرزنش میکنیم، غصه میخوریم، خجالت میکشیم و حال بدی رو تجربه میکنیم. به امید روزی که همه ما بتوانیم بطور کلی از خاطرات تلخ و سخت زندگی رهایی یابیم و آنها را به همان گذشته ای که متعلق به آن هستند بسپاریم.
بیشتر بخوانید: