
معضل ســاختمان های پر خطر پایتخت، سالها است که بر سر زبان هاست. ساختمان های نا ایمن برای کلان شهری نظیر تهران به یک چالش در حوزه مدیریت شهری بدل شــده اســت. چندی پیش مدیریت بحران اعلام کرده در بررسی و ارزیابی ایمنی از ۴۹۶۰ ساختمان در تهران، حدود ۳۰۰۰ ساختمان نا ایمن شناسایی شده است.
هدف ایــن ارزیابی افزایــش آگاهی شــهروندان نســبت به ایمنی ساختمان ها، کاهش آســیب پذیری در برابر بلایای طبیعی، بهبود تاب آوری شــهری و تدوین برنامه های مناسب برای مدیریت بحران عنوان شده است. در این ارزیابی ساختمان های حساس و مهم در اولویت قرار گرفته اند. ساختمان هایی مانند: بیمارستان ها، درمانگاه ها و مراکز امدادی، ساختمان های نظامی، مراکز آموزشی، مراکز تجاری و اماکن عمومی مورد بررسی قرار گرفتند.
پلاسکو
حادثه دلخراش ساختمان پلاسکو در سال ۹۵ که باعث قربانی شدن ۱۶ آتش نشان و ۴ شهروند شد از خاطر مردم تهران پاک نخواهد شد و عموم مردم میدانند که هزاران ساختمان همانند پلاسکو در تهران وجود دارد. غم انگیزتر از آن اینست که ساختمان های ناایمن همچنان در تهران در حال ساخته شدن هستند. البته این ارزیابی ها فقط برای مکان هایی که در بالا نام بردیم انجام شده است. ساختمانهای مسکونی فراوانی که بدون رعایت کردن قوانین ساختمان سازی بفروش میرسند بسیار زیاد هستند و متاسفانه هنوز مورد بررسی و ارزیابی قرار نگرفته اند.
بیشتر بخوانید:
علاوه بر مشکلات زیست محیطی، وجود ساختمان های نا ایمن و پرتراکم تجاری و مسکونی پایتخت نشینان را تهدید می کند. تا دیر نشده باید نسبت به ایمن سازی این ساختمان ها اقدامات لازم انجام شود تا مردم دیگر شاهد حادثه مرگبار دیگری در پایتخت نباشند. بنابراین ضرورت دارد که ضمن بررسی چالشهای موجود، برخورد قانونی با تخلفات و سوداگران انجام شود. با سرمایه گذاری های مستمر و اجرای مصوبات میتوان از قوانین، حقوق شهر، شهروندان، و نسل های آینده صیانت کرد.