
در طول مدت اقامت یک ساله وینسنت ون گوگ در آسایشگاه روانی در فرانسه، او حدود ۱۵۰ نقاشی از جمله آثار با ارزشی مانند «زنبق ها» و «شب پر ستاره» را خلق کرد. او همچنین پاستیش های (بازآفرینی) بسیاری از آثار ارجمند هنرمندان بزرگ دیگر را نقاشی کرد. و نسخه های خود از این آثار را با عنوان «ترجمه» توصیف کرده است. همانطور که ون گوگ در نامهای به برادرش تئو می نویسد او «خالص و ساده را کپی نمیکند. بلکه آثار را به زبان دیگری ترجمه می کند؛ زبانی از رنگها و برداشتهای سایه روشن …».
اکنون کارشناسان می گویند پاستیش گمشده ای از ون گوگ را شناسایی کرده اند. پرتره رنگ و روغنی از ماهیگیری ناشناخته که یک کلکسیونر عتیقه ها از سمساری در مینه سوتای آمریکا با قیمت کمتر از ۵۰ دلار خریداری کرده است. پرتره، مردی ریش سفید را در کنار دریا تصویر می کند که پیپ در دهان به تعمیر تور ماهیگیری مشغول است. چشمان محزون و به سوی پایین او نشانگر فرو رفتن او در بحر تفکر است. و چهره او با رنگ آمیزی قرمز و خطوط خنده عمیق بروز داده شده است. در گوشه پایین سمت راست امضای وجود دارد با کلمه «الیمار».
الیمار
تجزیه و تحلیل ژنتیکی موهای جای مانده در نقاشی نشان داد که متعلق به فردی با موهای قرمز یا قرمز قهوه ای است. همانطور که ۳۵ خودپرتره ون گوگ نشان می دهد، هنرمند موهای زنجبیلی داشت. علاوه بر این، محققان دریافتند که نوشتار حروف در امضای «الیمار» نقاشی با حروف موجود در یک نقاشی دیگر متعلق به ون گوگ مطابقت دارند.
با جود اینکه ون گوگ غالبا امضای نقاشی هایش را فراموش می کرد، اما این نقاشی را با کلمه الیمارعلامت گذاری کرده است. طبق گزارش گروه تحقیقات علوم ترکیبی ال ام آی ، الیمار نام یک شخصیت در رمان ۱۸۴۸ دانمارکی «دو بارونس» نوشته یکی از نویسندگان مورد علاقه ون گوگ، هانس کریستین اندرسن، است.
بیشتر بخوانید:
تابلوی جیغ؛ تصویری از فریاد درونی ادوارد مونک
کارشناس ال ام آی می گوید این تجزیه و تحلیل بینش تازه ای از آثار ون گوگ، به ویژه آنجایی که مربوط به تمرین او در بازآفرینی آثار هنرمندان دیگر است. الیمار شکلی از خودپرتره معنوی است که به بینندگان اجازه می دهد نقاش را همانطور که می خواست به یاد آورده شود ببینند.
ال ام آی به زودی الیمار را در معرض دید پژوهشگران و تاجران عمده آثار ون گوگ قرار خواهد داد. آنها ارزش مالی این اثر هنری را حداقل ۱۵ میلیون دلار تخمین می کنند. با این حال، هنوز اجماع گسترده ای در میان کارشناسان آثار هنری در مورد خالق اصلی این اثر وجود ندارد. و متخصصان هنر عموماً در نتیجه گیری در مورد اصالت آثار تازه کشف شده تردید دارند.