باستان شناسان یک ورودی مخفی در دل صخره ها به معبدی ۲۱۰۰ ساله در مصر کشف کرده اند. این سازه سنگی در شهر باستانی آتریبیس در ۲۰۰ کیلومتری شمال اقصر واقع شده است. طبق بیانیه دانشگاه توبینگن در آلمان، ورودی مزین به دو برجک (پایلان به انگلیسی) در هر دو سوی درب است. که معمولا در ورودی های اصلی استفاده می شده است. این تیم همچنین یک درب دوم را بالای این ورودی کشف کردند که به یک راه پله مخفی منتهی می شود. این راه پله به طبقه بالایی می رسد که ویران شده است.
در برجک شمالی، باستان شناسان نقش برجسته بطلمیوس هشتم، پادشاه مصر را که در قرن دوم قبل از میلاد حکومت می کرد، پیدا کردند. این آثار هنری باستانی، پادشاهی را به تصویر میکشند. که در تاریخ با بیثباتی سلطنت، درگیری با خانوادهاش و قربانی کردن آدم ها برای الهه شیرسر رپیت و خدایگان کولانتس شناخته میشود.
کشف اتاقک مخفی
این تمام آن چیزی نیست که محققان در برج شمالی کشف کردند. آنها همچنین به یک اتاقک مخفی دست یافتند که حدود ۶ متر طول و ۳ متر عرض دارد. این اتاقک زمانی انباری بوده که ظروف معبد و کوزه هایی به نام آمفورا را در خود جای می داده است.
نقش برجسته های بیشتری در نزدیکی ورودی این اتاقک پیدا شد. نقش برجسته ها تصاویری از خدای باروری مینرا و موجودات ترکیبی موسوم به «دکن ها» که بدنشان انسان و سرشان از حیوانات بودند را به تصویر کشیده اند. برخی دکن ها دارای سر شاهین و دیگران سر اکراس دارند. چنین موجودات اساطیری از خوشه های ستارگانی که منجمان مصری در آسمان شب می دیدند سرچشمه می گرفتند. و بر اساس آن خوشه ها مصری ها وقت و گذشت زمان را اندازه می گرفتند.
بیشتر بخوانید:
راز کلاه های مخروطی در مصر باستان
حفاری در معبد دو سال است که ادامه دارد. این منطقه بخشی از یک معبد بزرگتر است که محققان از سال ۲۰۱۲ در حال مطالعه آن بوده اند. آنها فکر می کنند که این مجموعه احتمالاً بین سالهای ۱۴۴ قبل و ۱۳۸ بعد از میلاد ساخته شده باشد. و حتی پس از گذشت هزاران سال، هنوز رازهای بسیاری در خود نهفته دارد.