
براساس آماری که سازمان جهانی یونسکو انتشار داده است، ایران جزء ۱۰ کشور برتر در جهان با بیشترین آثار تاریخی و فرهنگی می باشد. ایران در طی قرنهای مختلف، همواره مهد تمدن بوده و گواه این ادعا انبوهی از شهرهای تاریخی است که سازهها و آثار شگرفی را از گذشتگان به معرض نمایش میگذارند. ده شهری که بیشترین آثار باستانی را دارند عبارتند از : قزوین، اصفهان، یزد، شوش، زابل، شیراز، کاشان، کرمانشاه، اردبیل، همدان. در اینجا اول به معرفی آثار تاریخی قزوین میپردازیم.
قزوین
شهر تاریخی قزوین بیشترین آثار تاریخی ثبت شده در کل کشور را دارد. قزوین، شهری است که اولین خیابان ایران در آن قرار گرفته و به مدت ۵۷ سال پایتخت صفویان بوده است. در دل این شهر مساجد، کلیساها، کاخها و قلعه الموت را می توان مشاهده کرد. در تاریخ به این شهر عنوان دروازه بهشت، باغشهر و دارالسلطنه نیز داده شده است.
خیابان سپه: اولین خیابان مدرن ایران، خیابان سپه است. در ابتدای این خیابان سردر عالیقاپو قرار دارد که این سردر زیبا نیز مانند این خیابان مربوط به دوران صفویه است.
باغ صفوی: در مجموعه باغ صفوی قزوین عمارت نادری، کاخ چهلستون، عمارت قاجاری، گراندهتل، عمارت پهلوی و بسیاری بنای تاریخی دیگر را میتوانید ببینید.
کلیسای کانتور: یکی از کلیساهای مشهور قزوین، کلیسای کانتور است که با نام برج ناقوس نیز شناخته میشود. این کلیسا به دستور روسها و در زمان جنگ جهانی دوم در قزوین ساخته شد و امروز به یکی از جاهای دیدنی قزوین تبدیل شده است.
قلعه الموت: یکی از معروفترین قلعههای قزوین که قدمت آنها به عصر اسماعیلیان برمیگردد، قلعه الموت است که روی صخرهای ۲۰۰۰ متری قرار دارد.
حمام قجر
حمام قجر یکی دیگر از بناهای تاریخی قزوین که مربوط به عصر صفویه بوده، حمام قجر یا حمام شاهی است. مطلب مهمی که در مورد حمام قجر وجود دارد این است که اکثر مردم به خاطر اسم این حمام چنین تصویر میکنند که تاریخ ساخت این بنا به زمان قاجار بازمیگردد. اما این حمام قدیمی در زمان حکومت صفویان و به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده است. در حقیقت نام این حمام به سازنده اصلی آن یعنی امیر گونه خان قاجار باز میگردد.
نکته جالب این است که دستور ساخت این بنا توسط یک خاندان صفوی و مراحل ساخت آن از صفر تا صد توسط یکی از خاندان قاجار انجام شده. چرا که امیر گونه خان قاجار یکی از نوادگان قاجار بوده و به همین دلیل نیز نام این حمام، قجر نهاده شد. تاریخ ساخت حمام قجر به سال ۱۵۰۷ هجری باز میگردد که از آن زمان به بعد این حمام حدود ۳۰۰ سال مورد استفاده عموم قرار گرفت و در نهایت تبدیل به موزه مردمشناسی شهر قزوین در سالهای اخیر شد.
لازم به ذکر است که فصل بهار و بخصوص اردیبهشت بهترین فصل برای گردش و سیاحت در این شهر می باشد.
بیشتر بخوانید: