
پس از ۱۵ سال، باز کردن این ظرف ۳۰۰۰ ساله تاریخ چین را بازنویسی کرد.
به گزارش چین نیوز، در یک کشف که میتواند تاریخ تولید الکل در چین را بازنویسی کند، باستان شناسان یک ظرف برنزی حاوی مشروبات تقطیری را پیدا کردند. که قدمت آن به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش برمیگردد. این ظرف در سال ۲۰۱۰ در ویرانههای داکسینژوانگ در شهر جینان، استان شاندونگ، که یک سایت کلیدی برای مطالعه تمدن شانگ است، کشف شد.
ظرف برنزی به اواخر سلسله شانگ (۱۶۰۰ قبل از میلاد – ۱۰۴۶ قبل از میلاد) تعلق دارد. و به خاطر دستاوردهایش در متالورژی شناخته شده است. در طول ۳۰۰۰ سال گذشته، این ظرف به دلیل زنگ زدگی آسیب دیده بود. اما به طرز شگفت انگیزی مایع باستانی درون آن حفظ شده بود. باستان شناسان چندین سال زمان نیاز داشتند که در زنگ زده آنرا باز کنند. فرآیندی که به دلیل زنگ زدگی شدید نزدیک به ۱۵ سال طول کشید.
سلسله شانگ
پس از باز شدن، نمونه ای از مایع داخل آن در آزمایشگاه مشترک بین المللی تحقیقات باستان شناسی محیطی و اجتماعی در دانشگاه شاندونگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری چین، دانشمندان وجود اتانول را تایید کردند و محتوای آن را به عنوان مشروب مقطر شناسایی کردند. این یافته نشان می دهد که تولید الکل مقطر در چین بسیار زودتر از آنچه قبلا تصور می شد آغاز شده. و قدمت تولید آن به اواخر سلسله شانگ باز می گردد.
وو منگ، محقق همکار در آزمایشگاه و رهبر مطالعه، ویژگی های مایع را به تفصیل شرح داد. شراب میوه ای و شراب برنج ساخته شده از تخمیر بدون تقطیر علاوه بر اتانول حاوی قند و پروتئین هستند. با این حال، مایعی که این بار یافت شد حاوی قند یا پروتئین نیست، که تایید می کند که این یک مشروب مقطر است. این نشان می دهد که چینی های باستان بیش از یک هزار سال زودتر از آنچه قبلا مستند شده بود، بر تکنیک های تقطیر تسلط داشتند.
قبل از این کشف، باستان شناسان دستگاه های تقطیر سلسله هان (۲۰۲ قبل از میلاد – ۲۲۰ پس از میلاد) را در مکان های مختلف و همچنین مشروبات الکلی مقطر همان دوره کشف کرده بودند. با این حال، یافته های جدید، منشا تولید مشروبات الکلی مقطر در چین را بیش از ۱۰۰۰ سال به عقب می برد.
تمدن شانگ
وو منگ بر ارتباط تاریخی این کشف تاکید کرد. و گفت که “منشا مشروب مقطردرچین همیشه موضوع مهمی در مطالعه تاریخ علم، فناوری و فرهنگ شراب در این کشور بوده است.”
خرابه های داکسیژوانگ به دلیل اکتشافات متعددی که با دانش سازمان اجتماعی و اقتصادی آن را گسترش داده شده است. در تعمیق درک تمدن شانگ نقش مهمی را داشته.
در سال ۲۰۲۳، تیم دیگری از باستان شناسان یک بطری با بیش از ۷۰۰۰ سال قدمت را در سایت پیلیگانگ در استان هنان، که قدیمی ترین در نوع خود در چین و با فرهنگ یانگ شائو مرتبط است را پیدا کردند. کارشناسان پیشنهاد می کنند که این بطری ممکن است برای تخمیر نوشیدنی ها استفاده شده باشد. شواهدی از دانش تکنیک های تخمیر در آن زمان ارائه می دهد و مطالعه منشا تمدن کشاورزی چین را غنی می کند.
بیشتر بخوانید: