چگونگی آغاز زندگی شاید بزرگترین و در عین حال سخت ترین پرسش در علم و زندگی بشر باشد. تنها چیزی که می دانیم این است که چیزی در حدود ۳.۵ میلیارد سال پیش روی زمین اتفاق افتاد و راه را برای زندگی به شکلی که امروز می شناسیم هموار کرد. با این حال، ما هنوز نمی دانیم ترفندی که زندگی را آغاز کرد چیست. چند میلیارد سال پیش، سوپی از مواد شیمیایی غیرزنده مانند آب و متان ترکیب شد و خود سازماندهی کرد، پیچیدهتر و هماهنگتر رشد کرد تا در نهایت یک سلول زنده ایجاد شود. زندگی با یک مولکول منفرد شروع شد و ما باید راز پیدایش اولین مولکول از را هیچ بیابیم.
حتی سادهترین باکتریها نیز بیش از صدها ژن دارند و صدها نوع مولکول را در خود جای دادهاند که همگی در دنیای میکروسکوپی خود به شدت با همدیگر در حال کار و همکاری اند. محیط روی زمین قبل از حیات نیز باید پیچیده بوده باشد با مواد شیمیایی مختلف که همگی توسط سیلها، بادها و فورانهای آتشفشانی منفجر میشدند..
در سال ۱۹۵۳ مطالعه تجربی منشا حیات آغاز شد. استنلی میلر، یک دانشجوی فارغ التحصیل تحت نظارت شیمیدان هارولد اوری، آب و سه گاز را در ظرف های شیشه ای مخلوط کرد که گرم شده و تحت شوک الکتریکی قرار داد که شبیه صاعقه ای بود که او تصور می کرد در زمین جوان جریان داشته. در عرض چند روز، این مجموعه گلیسین، ساده ترین اسید آمینه و یکی از اجزای سازنده پروتئین ها را تولید کرد. در حالی که آزمایش میلر زندگی یا چیزی نزدیک به آنرا تولید نکرد، به دلیل اینکه نسبتاً بدون نظارت بود، نمادین شد زیرا آینه ای بود از شرایط روی زمین جوان.
حالا شکی نیست که زندگی با مولکولهای بسیار ساده در شرایط مساعد روی زمین شروع شد و سپس به آر.ان.ای منتهی شده. آر.ان.ای با کپی برداری سبب تکثیر و ادامه حیات این موجودات بسیار ریز شد و پس از میلیونها سال سبب به وجود آمدن موجوداتی جاندار شد. حالا پس از تثبیت این فرضه نیز سوالهای بسیار سختی وجود دارند که هنوز پاسخی برای آنها وجود ندارد. چرا آر.ان.ای تصمیم به ایجاد کپی گرفت، با چه مغز و اراده ای این تصمیم را گرفت؟ اگر آر.ان.ای بدون مغز و اراده هست، پس این دستور را از کجا و چطور گرفت؟ پیچیدگی پیشرفته رفتار مولکولها از یک طرف، و نقص و کمبودهای آنها از طرفی دیگر بشر را هم در مورد فرضه آفرینش و هم در مورد فرضه تحول دچار شک و شبهه میکند.