زمین ما چند ساله است؟ سن زمین موضوعیست که سالها در محافل علمی مورد بحث بوده است. در سال ۱۶۵۴ دانشمندی به نام جان لایتفوت محاسباتی را برای تخمین سن زمین بر اساس کتاب پیدایش انجیل مقدس انجام داد. او ادعا کرد که زمین دقیقا در ساعت ۹ صبح به وقت بین النهرین در ۲۶ اکتبر ۴۰۰۴ قبل از میلاد خلق شده است. در اواخر دهه ۱۷۰۰، دانشمندی به نام کنت دو بوفون یک ماکت کوچک از سیاره ای را که ساخته بود گرم کرد و سرعت سرد شدن آن را اندازه گرفت. و بر اساس آن داده ها تخمین زد که زمین حدود ۷۵۰۰۰ سال قدمت دارد.
کشف رادیواکتیویته
در قرن نوزدهم، لرد کلوین فیزیکدان از معادلاتی متفاوت برای تخمین سن زمین بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون سال استفاده کرد. اما همه چیز پس از کشف رادیواکتیویته عوض شد. دانشمندان توانستند با پرتو افشانی سرعت پوسیدگی مواد رادیواکتیویته را کشف کنند. دانشمندان زمین از این دانش برای تعیین سن سنگ های زمین و همچنین نمونه هایی از شهاب سنگ ها و سنگ هایی که فضانوردان از ماه آورده اند استفاده کرده اند. برای مثال، آنها وضعیت فروپاشی ایزوتوپهای سرب سنگها را مطالعه کردند. و سپس آن را با مقیاسی بر اساس محاسبات نحوه تغییر ایزوتوپهای سرب در طول زمان مقایسه نمودند. از این رو، آنها توانسته اند تعیین کنند که زمین تقریباً ۴.۵۴ میلیارد سال پیش با عدم قطعیت کمتر از ۱ درصد تشکیل شده است. تعیین سن حقیقی زمین از مهمترین سوالاتی بود که دانشمندان توانستند با اتکا به علم بالاخره آن را جواب دهند.
بیشتر بخوانید:
کشف نشانه هایی از یک ساختار پنهان در هسته زمین
سئوال چند سالگی زمین سوالیست که حس کنجکاوی را درانسان بیدار میکند. به عنوان شهروندان این سیاره زیبا دانستن سن زمین باید در زمره دانش عمومی ما باشد. اطلاعات عمومی از این قبیل باعث میشود برای این سیاره ی آبی بی مانند ارزش قائل باشیم و از آن مانند خانه حقیقی خود مراقبت کنیم.