یکی از ویژگیهای مشترک قاتلان زنجیرهای عدم احساس پشیمانی و گناه برای دردی است که برای قربانیان و خانوادههایشان ایجاد کردهاند. حتی پس از گذشت سالها از جنایات خود، اکثر قاتلان زنجیره ای احساس پشیمانی و گناهی نمیکنند. دانشمندان از این پدیده شگفت زده شده و سعی کرده اند علت بیولوژیک این خوی شیطانی را کشف کنند. اکنون دانشمندان قادراند ناهنجاری هایی در مغز این گونه از جنایتکاران را ببینند.
اعتقاد بر این است که قاتلان زنجیرهای که فاقد احساس گناه و پشیمانی هستند، دچار سایکوپاتی هستند. سایکوپاتی با علائمی مانند سنگدلی، فریبکاری، عدم پشیمانی، عدم حس همدلی، عدم احساس گناه و پشیمانی تعریف میشود. همچینین اغلب با اختلال رفتاری و اختلال شخصیت و خوی ضد اجتماعی همراه است. برای مشاهده و درک سایکوپاتی در مغز، دانشمندان مغز زندانیان را مورد مطالعه قرار دادند.
نتایج مطالعات
تصاویر پخش شده از مطالعه مغز زندانیان تفاوت های مهمی را بین افرادی که به عنوان سایکوپات تشخیص داده می شوند و افرادی که این بیماری را ندارند نشان داد. این مطالعه نشان داد که در سایکوپاتها، ارتباطات بین بخش پیش پیشانی، و بخشی از مغز که مسئول احساساتی مانند همدلی و گناه است، و آمیگدال که مسئول حس ترس و اضطراب است، خیلی کم است.
تصاویر ام.آر.آی از این زندانیان ساختار تقلیل یافته در الیاف ماده سفید که ناحیههای مغز را به هم متصل میکنند را نشان داد. در حالی که نوع دوم تصویر فعالیت مغز را ترسیم میکند، فعالیت هماهنگ کمتری بین بخش پیشانی و آمیگدال را نشان داد. این اولین مطالعه ای است که هم تفاوت های ساختاری و هم عملکرد مغز افراد مبتلا به سایکوپاتی را نشان می دهد. اعتقاد بر این است که این دو ساختار در مغز که احساسات و رفتار اجتماعی را تنظیم می کنند، آنطور که باید با هم ارتباط برقرار نمی کنند.
بیشتر بخوانید:
ساموئل لیتل، قاتل زنجیره ای با مهارت هنری
ترکیبی از ناهنجاریهای ساختاری مغز و عملکرد ناهنجار دلیل اختلال در احساسات و عملکرد این مجرمان دچار به سایکوپاتی است. دانشمندان امیدوارند که مطالعات بیشتر در این راستا، یافتن منبع این اختلال روانی-رفتاری و راههای درمان آن را روشن کند.