یکی از چاشنی های خوشمزه در خوراک های ایرانی انار است، از دانه خشک آن گرفته تا آب و رب آن.
از آنجا که انار میوه ایست فصلی مختص فصل پائیز، خشک کردن آن این امکان را فراهم میکند. که در طول سال بتوان از این میوه به عنوان چاشنی خوشمزه ای برای فراهم کردن غذا و در آشپزی استفاده کرد.
انار علاوه بر مزه عالی که دارد دارای خواص بسیاری برای سلامتی ما دارد چون سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین های زیادی است.
یکی از راه های خشک کردن انار استفاده از دستگاه میوه خشک کن است. پس از شستن و پوست کندن انار آنرا دان میکنیم و دانه های انار را بر روی سینی دستگاه به صورت یک نواخت پهن میکنیم. بعد دستگاه را روی ۱۳۵ درجه فارنهایت یا همان ۶۵ درجه سانتیگراد قرار میدهیم. زمان خشک شدن دانه ها نسبت به مقدار رطوبت آن میتواند متفاوت باشد و حتی تا ۱۲ ساعت هم طول بکشد. اما باید دانه ها را هر ۲ ساعت یک بار سر زد و به آرامی پشت و رو کرد. تا به شکل یک نواخت خشک شوند، وقتی که دانه ها دیگر به هم نچسبند این نشان از خشک شدن آنهاست.
استفاده از آفتاب
روش دیگر خشک کردن انار استفاده از آفتاب است. در این روش هم پس از شستن، پوست کندن و دان کردن انارها دانه ها را روی سینی یا پارچه ای تمیز در محیطی باز بدور از باد و باران در زیر آفتاب پهن میکنیم. برای جلوگیری از آلودگی و گرد و خاک میتوانیم روی آنها را با پارچه ای نازک از جنس کتان یا متقال بپوشانیم. در این روش خشک شدن دانه ها ممکن است بین یک تا سه هفته طول بکشد. که آن بستگی به شدت آفتاب و خشکی هوا دارد. اما باید به خاطر داشت که دانه ها را هر روز هم زده و پشت و رو کنیم تا یکنواخت خشک شوند. در این روش میتوان به آنها کمی نمک هم پاشید چون نمک میتواند به سرعت خشک شدن آنها کمک کرده و آنرا افزایش دهد.
بیشتر بخوانید:
دانه های انار خشک شده را میتوان در ظرف تمیز و سر بسته به راحتی برای شش ماه نگهداری کرد، و از آنها در پخت و پز استفاده کرد. در غذاهایی مثل مرغ ترش، ماهی و مرغ شکم پر و حتی در کیک ها و دسرهای زمستانی و سالاد.