جهانی که ما در آن زندگی می کنیم متشکل از سفیدی و سیاهی یا همان شر و خیر هست. ولی آیا این خیر و شر ساخته و پرداخته افکار ماست. یا ریشه در اعتقاد های نیکان ما دارد که نسل به نسل به ما منتقل شده است. ابرانسان شدن و درک ریشههای اخلاق و تکامل در جوامع بشری اهمیتی حیاتی دارد. در طول تاریخ قدرتمندان و صاحبنظران با ایدئولوژی های مختلف سعی کردند، افکار و خواسته های خود را بعنوان خوبی، بدی یا همان راه و روش زندگی به مردم عرضه کنند. ولی انسان برای پیشرفت و رهایی از خرافت باید به ابرانسان تبدیل شود.
نیچه و مراحل زندگی
از نظر نیچه انسان برای تبدیل شدن به بهترین خودش باید از سه مرحله زندگی بگذرد. این مراحل به ترتیب شامل: مرحله شتر، شیر و کودک می باشد که بطور مختصر به آن می پردازیم. در مرحله اول زندگی، شخصیت انسان مانند شتر می ماند، که دیگران بارهای مختلفی بر روی او نهاده و او باید مسیرهای مشخصی را طی کند و آن بارها را به دوش بکشد. حرف ها و کارهایی که طوطی وار انجام میدهیم چون دیگران گفتند این کار ها خوب یا بد است. سنت هایی که با استاندرهای افراد خاصی مرز خوبی و بدی را برای ما تعیین کردند.
بیشتر بخوانید:
عده ای از مردم در همین مرحله از زندگی باقی می مانند. اما در این میان عده ای متوجه میشوند که برده هستند و زندگی آنها به مرحله دوم که شخصیت شیرهست تبدیل میشود. شیر بر خلاف شتر رام نیست و همه سنت ها، درس ها و خوب و بد های اجتماعی را زیر سوال میبرد و با آنها می جنگد. در این مرحله برای شخصیت شیر مهم نیست مردم در مورد او چه فکر میکنند. شاید بعضی از رفتارهایی که قبلا انجام میداد را حالا هم انجام بدهد ولی یک تفاوت مهم و اساسی اینجا وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید