کشف کهن ترین تقویم جهان در معبدی ۱۳۰۰۰ ساله در ترکیه

کشف کهن ترین تقویم جهان در معبدی ۱۳۰۰۰ ساله در ترکیه

حکاکی‌های۱۳۰۰۰ ساله بر روی یک ستون سنگی بزرگ در جنوب ترکیه نشان ازنخستین و قدیمی ترین تقویم خورشیدی و قمری دنیا را دارد.
این ستون شامل ۳۶۵ نماد «وی» شکل میباشد. محققان در دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند بر این باورند که هر یک از این نمادها نشان‌دهنده یک روزمی باشد. و کل تقویم شامل «۱۲ ماه قمری به اضافه ۱۱ روز » است.

علاوه بر این نمادها، پژوهشگران یک حکاکی به شکل « پرنده‌» با گردن آویز «وی» را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آن‌ها حدس میزنند که این سنگ‌ نگاره می‌تواند از لحاظ نجومی نشان‌دهنده «انقلاب تابستانی» در آن زمان باشد.
گمان بر این است که این نقش‌ها که احتمالا در حدود ۱۰۸۵۰سال قبل از میلاد روی سنگ‌ها حکاکی شده‌اند، روشی برای ثبت برخورد شیئی آسمانی با زمین بوده است. که در حدود ۱۳ هزار سال پیش اتفاق افتاده است.
محققان بر این عقیده اند که برخورد این جرم آسمانی با زمین سبب ایجاد یک دوره یخبندان ۱۲۰۰ ساله شده است. و باعث انقراض بخش بزرگی از حیوانات عظیم الجثه گردیده.

سبک زندگی

دانشمندان این رویداد را نقطه عطفی در تاریخ بشریت می دانند. و می‌گویند اصابت جرم فلکی به زمین باعث تغییر سبک زندگی بشر از شکار به سمت کشاورزی و اِسکان دائم شده است.
محققان همچنین بر این باورند که برخورد جرم آسمانی با زمین و به تبع آن به وجود آمدن عصر یخبندان باعث ایجاد یک تغییر فرهنگی در «گوبکلی‌تپه» بوده است. و یا حتی می‌تواند منجر به شکل‌ گیری «فرقه یا مذهبی جدید» شده باشد.
مارتین سویتمن، محقق دانشگاه ادینبورگ می گوید: : این رویداد ممکن است آغاز یک دین جدید و ایجاد انگیزه در توسعه کشاورزی و در نهایت باعث پیدایش تمدنی نو شده باشد. احتمالاً تلاش آن‌ها برای ثبت آنچه دیده‌اند، اولین گام به سوی توسعه نوشتار در هزاره‌های بعدی است.

بیشتر بخوانید

کتله خور زیباترین غار دنیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *