جزایر گالاپاگوس در معرض خطر

فروریختن طاق داروین در سال ۲۰۲۱ که به نام طبیعت‌ شناس مشهور بریتانیایی ارائه دهنده نظریه تکامل نامگذاری شده بود، از فرسایش طبیعی ناشی شد. اما نابودی آن بر شکنندگی مجمع ‌الجزایر دوردستی که تحت فشار فزاینده تغییرات آب و هوایی و گونه‌های جانوری مهاجم است، تاکید کرد.

گرم شدن اقیانوس ها بر منابع غذایی بسیاری از حیوانات دریایی در گالاپاگوس تاثیر می گذارد. تلاش ایگوانای دریایی یکی از گونه‌های بومی یا منحصربه‌ فرد گالاپاگوس برای یافتن جلبک ‌های قرمز و سبزمشکل‌ تر شده است. لاک پشت های دریایی برای لانه سازی در دماهای گرم تر تلاش می کنند. با گرم شدن آب و در دسترس نبودن مواد مغذی کافی، پرورش نوزادان سخت تر می شود.

در حالی که گالاپاگوس به خاطر تعداد زیادی از گونه های جانوری شناخته شده است، اما تعداد آنها نامحدود نیست. ناتاشا کابزاس، یک راهنمای طبیعت‌ گرد، می‌گوید: « در اینجا از هر گونه جانوری نوعی جانور زندگی میکند. به همین دلیل است که مردم می‌گویند گالاپاگوس بسیار متنوع است . اما در عین حال این گونه ها محدود هستند و از هرگونه تعداد کمی اینجا زندگی میکنند.»

تغییرات دما

گالاپاگوس همیشه به تغییرات دمای اقیانوس ها حساس بوده است. این مجمع الجزایر در جایی است که جریان های اصلی اقیانوسی در جریان است. از جنوب سرد، از شمال گرم و از غرب یک جریان سرد رو به بالا در اطرافش جریان دارد. سپس پدیده ال نینو، که گرم شدن دوره ای و طبیعی اقیانوس آرام است و بر آب و هوای سراسر جهان تاثیر می گذارد.

ال نینو می تواند کمبود مواد غذایی را برای برخی گونه ها مانند ایگواناهای دریایی و لاک پشت های دریایی ایجاد کند. زیرا گرمتر شدن اقیانوس به معنای کاهش منابع غذایی است. دانشمندانی که این گونه ها را تحت نظر دارند، کاهش قابل توجهی در تعداد جمعیت آنها را در طول رویدادهای ال نینو مشاهده کرده اند.

بیشتر بخوانید:

کشف «اکسیژن تاریک» در بستر دریا

خورخه کاریون، مدیر حفاظت از گالاپاگوس، گفت: ایگواناها “یکی از گونه های آسیب دیده ال نینو در سال گذشته بودند. و در حال حاضر هنوز در حال بهبود هستند.”

جدا از مشکلاتی مانند گونه های مهاجم و گرم شدن آب اقیانوس ها، مشکل زباله های پلاستیکی حتی از آن دو مشکل قبلی نیز حادتر است. در یکی از مطالعات اخیر، وجود میکروپلاستیک ها در شکم پنگوئن های گالاپاگوس گزارش شده است.

کریون گفت: «هیچ حیوانی در گالاپاگوس وجود ندارد که در غذای خود میکروپلاستیک نداشته باشد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *