تهیه آب به روش سوسک و عنکبوت

گروهی از پژوهشگران دانشگاه واترلو(UWaterloo) در حال طراحی کردن سیستم‌های جدیدی برای جذب بخار آب موجود در هوا و تبدیل آن به مایع هستند. با در پیش رو داشتن چالش کمبود آب شیرین در جهان امروز اهمیت پیدا کردن راه کار های جدید برای مواجهه و رفع این مشکل بسیار مهم است.
معمولا منابع آب شیرین از رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، سفره‌های آب زیرزمینی و اقیانوس‌ها است که جمع ‌آوری و تصفیه می‌شود. فناوری‌ جدید پژو هشکران برای تهیه آب از منابع جایگزین است و از طبیعت الهام گرفته شده‌.
تار عنکبوت یک شگفتی مهندسی است که آب را به طور موثر جذب می‌کند. تار عنکبوت، رطوبت هوا را به دام می‌اندازد ، به همین دلیل عنکبوت برای نوشیدن آب نیازی به ترک تار خود برای نوشیدن آب ندارد.

تهیه آب از جو


سوسک‌های صحرای نامیب نیز دسترسی آسانی به آب ندارند و آب را از هوا به دست می‌آورند. آنها با استفاده از آب شکل گرفته بر روی بدن زره مانند خود که از جذب رطوبت مه صبحگاهی درست شده برای رفع عطش خود استفاده می کنند.
این پژوهشگران در صدد شبیه سازی روشی برای برداشت پایدار آب، به مهندسی سطح زیست محیطی و ‌تقلیدی از آنها مشغول هستند. یکی از فناوری‌هایی که آنان در خال طراحی آن هستند، تهیه آب از جو نام دارد. آنها با تقلید از ساختار منحصربه‌ فرد سوسک، در حال طراحی یک ساختار سطحی مشابه هستند. که از امولسیون موم تثبیت‌ شده با سلولز برای جذب کردن قطرات ریز آب استفاده می‌کند .
در عین حال آنها در حال مهندسی کردن یک سطح هوشمند و قابل تنظیم هستند. که آب را از هوا می‌گیرد و با حداقل مصرف انرژی، آن را استخراج می‌کند. در این فرآیند سیستم‌های تبخیر خورشیدی مستقیما انرژی خورشیدی را برداشت می‌کنند. به جذب کردن آب می‌پردازند و بخار جمع‌آوری ‌شده را از طریق فرآیند تبخیر تولید می‌کنند. ساختارهای قارچی مخصوص برای تبخیر خورشیدی از طرح‌های ساختاری زیست ‌ محیطی با تقلیدی هوشمند الهام گرفته ‌اند.
این سیستم‌های پیشنهادی برای تولید آب شیرین ارزان‌ قیمت ، کم‌ مصرف و سازگار با محیط زیست هستند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *