بدن انسان پر از اسرار عجیب و قابل تامل هست، که یکی از مهمترین آنها قلب میباشد. قلب ۳ تا ۴ هفته پس از لقاح شروع به تپیدن میکند. قلب یک عضو منحصر بفرد است که هم دارای عضله و هم دارای بافت های عصبی میباشد. وظیفه قلب به عنوان عضوی از سیستم قلبی و عروقی پمپ خون به درون سلولها و بافت های بدن هست. قلب شما روزانه حدود صد هزار بار میزند. این میزان در هفتاد سالگی به بیش از دو میلیارد بار خواهد بود. شاید باورش کمی سخت باشد ولی قلب تان در دقیقه چیزی حدود ۵ لیتر خون پمپاژ میکند. در یک روز معمولی قلب حدود ۱۰ هزار لیتر خون را در هزاران کیلومتر رگ به گردش در می آورد.
انقباضات قلب
برخلاف سایر عضلات ،انقباضات قلب توسط مغز تنظیم نمی شود. تکانه های الکتریکی ایجاد شده توسط گره های قلبی، باعث ضربان قلب هستند. قلب تان تا زمانی که انرژی و اکسیژن کافی دارد، خارج از بدن نیز به تپیدن ادامه می دهد.
اولین پیوند قلب موفق انسان در سال ۱۹۶۷ انجام شد. اگر چه بیمار تنها ۱۸ محققان دریافتند که نوع خونی که دارید، می تواند شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دهد. افرادی دارای گروه خونی AB در معرض بالاترین خطر برای ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند. شاخص قلبی پایین با پیری مغز در ارتباط مستقیم است. همزمان با بالا رفتن سن، اندازه مغزتان بطور طبیعی کاهش می یابد. جریان خون آهسته می تواند به بیماری قلبی منجر شود. در مناطقی که جریان خون آهسته است، احتمال نشست خون از عروق بیش تراست، این امر منجر به رسوب کلسترول مسدود کننده در این مناطق میشود. بهترین راهکار برای اینکه قلبی سالم داشته باشیم ورزش روزانه و مستمر هست. چون باعث رسیدن اکسیژن بیشتر به قلب میشود، پس اگر به سلامتی خود اهمیت میدهید از آن غافل نشوید.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید