خاص ترین مدرسه دنیا در دل محروم ترین منطقه ایران

بدون شک معماری هر شهر ریشه عمیقی در فرهنگ مردم بومی آن منطقه دارد که این امر در بناهای مختلف ایران به وضوح قابل مشاهده است. در سال های اخیر، خاص‌ترین مدرسه دنیا در چابهار به‌ دلیل معماری متفاوت و الگوهای بکار گرفته شده و ایده‌های طراحی و ساختش دارای شهرت جهانی شده است. آرش علی آبادی معمار جوان ایرانی حدود ۳ سال با تیم مجرب خود برای طراحی این مدرسه وقت گذاشته است. آرش متولد شیراز و دانش آموخته معماری از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشگاه علم و صنعت است. طراحی مدرسه جدگال چابهار، از فراخوان یک سازمان غیر دولتی (NGO) که در ساخت مدرسه فعالیت می‌کردند، آغاز شد. که به درخواست مردم و معلمین پس از بررسی‌های منطقه‌ای و نیازمندی‌های آن‌ها در سال ۲۰۲۰ ساخته شد.

کانون توسعه


در ساخت این مدرسه آرش به همراه تیم مجربش به نیازهای مردم بومی توجه کرده است . مدرسه با ایده تبدیل شدن به کانون توسعه روستا طراحی شد. و نه تنها به‌عنوان مکانی برای آموزش بچه‌ها مانند آموزش بهداشت بدل شد. بلکه راه اندازی کارگاه سوزن دوزی و باز کردن صفحه اینستاگرام برای معرفی و فروش محصولات بانوان این روستا نیز در این مدرسه صورت گرفت. به این ترتیب زنان روستا با هنر خود و فروش محصولاتشان در ساخت این مدرسه همراه شدند. این مدرسه ۴۷۰ مترمربع می باشد که شامل ۴ کلاس ابتدایی با ابعاد متفاوت است که به هم راه دارند. همچنین یک کتابخانه و یک سالن چند منظوره به‌عنوان سالن اجتماعات، امتحانات و کارگاه سوزن‌دوزی ، حیاط‌های فرعی و اصلی دارد. این مدرسه در نهایت با هدف تبدیل شدن به مرکز محله و مرکز آموزش و فرهنگ‌سازی کل روستا طراحی شد.

بیشتربخوانید:

تهران، چطور روستایی گمنام پایتخت و بزرگ شهر شد


این مدرسه با توجه به جمعیت دانش‌آموزان و معلمان در روستا و طبق ضوابط نوسازی مدارس، نیاز به ۴ کلاس داشت. در طراحی، هر دو کلاس در ابعاد متفاوت به هم مرتبط شد. در کلاس بزرگ‌تر فضای مشترک وجود دارد که دانش‌آموزان کلاس پایین تر هم می‌توانند در آن حضور داشته باشند. و از آموزش توسط یک معلم به دلیل محدودیت تعداد معلم بهره‌مند شوند. به امید روزی که هیچ کودکی از نعمت تحصیل و فراگیری علم محروم نماند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *