یک نقاشی پرطرفدار تیتیان که دو بار به سرقت رفته و در یک کیسه پلاستیکی در ایستگاه اتوبوس در دهه ۱۹۹۰ کشف شد، به ۲۲ میلیون دلار در حراج خانه کریستی لندن به فروش رسید. نقاشی «فرار به مصر»، از داستان کتاب مقدس الهام گرفته است. که در آن عیسی، مریم و یوسف پس از رویای یوسف که هیرودیس، پادشاه یهودیه، قصد کشتن مسیح تازه متولد شده را دارد، به مصر فرار می کنند. این قطعه یوسف و مریم مقدس با عیسی جوان را در میانه سفر و حین استراحت میان درختان تصویر می کند.
حراج خانه کریستیز در بیانیه ای از جزئیات اثر می گوید: پاهای او محکم روی زمین قرار گرفته است. در مرکز بوم، مادونا (مریم مقدس) عیسی را در آغوشی محافظ پیچیده است. این دو در انیمیشنی معلق، در لحظه ای صمیمی از لطافت بین مادر و پسر نشان داده شده اند.
این تابلو مهمترین اثر تیزیانو وچلیو، نقاش ایتالیایی قرن شانزدهم و ملقب به تیتیان است. اندرو فلچر، نماینده حراج خانه کریستیز می گوید این اثر یکی از معدود شاهکارهای تیتیان است. که در مالکیت خصوصی باقی مانده و نسل ها بعد از آخرین حراج اثرهای مهم این هنرمند به بازار می آید. فلچر تیتیان را یکی از بزرگترین نقاشان تاریخ هنر غرب می نامد.
شهرت تیتیان
استاد ایتالیایی احتمالا این اثر هنری را که اندازه آن فقط ۴۶ در ۶۳ سانتی متر است، روی یک پانل چوبی در اواخر نوجوانی خود خلق کرده است. به گفته حراج خانه، تیتیان دسترسی بی سابقه ای به طیف وسیعی از رنگدانه های وارداتی داشت. و او و دیگر نقاشان ونیزی به دلیل سرزندگی و درخشندگی رنگ هایشان شهرت پیدا کردند.
در طول قرن ها، اشراف و خانواده های سلطنتی مختلف اروپایی مالک «فرار به مصر» بوده اند. و غارتگران این قطعه را در دو نوبت جداگانه با فاصله نزدیک به دویست سال از هم به سرقت برده اند. آرشیدوک لئوپولد ویلهلم اتریش این نقاشی را در دهه ۱۶۵۰ خریداری کرد و آن را به کاخ بلودر در وین برد. تابلو تا سال ۱۸۰۹ در آنجا ماند تا زمانی که سربازان ناپلئونی به شهر حمله کردند و نقاشی را به پاریس بازگرداندند.
در سال ۱۸۷۸، جان الکساندر تین، چهارمین مارکز باث، این اثر هنری را تصاحب کرد. و آن را در خانه فعلی خود در خانه لانگ لیت در ویلتشایر قرار داد. در سال ۱۹۹۵، شخصی نقاشی را از خانه دزدید. تا بالاخره چارلز هیل، کارآگاه هنری مشهور، پس از دریافت اطلاعات از یک مخبر ناشناس، این قطعه را در یک ایستگاه اتوبوس در جنوب غربی لندن در یک کیسه پلاستیکی پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
حراج خانه کریستیز در این بیانیه می گوید: این نقاشی است که مورد علاقه اشراف، آرشیدوک ها و امپراتورها بوده است. به خاطر صحنه ارزشمند رنگارنگ آن از محبت خانوادگی در نمایی از دنیای طبیعی. همانند سوژه اش، فرار به مصر، سفری که خود تابلو هم طی کرده سفری طولانی و پرحادثه بوده است. سفری که هنوز هم به پایان نرسیده است.
دیدگاهتان را بنویسید