مضرات مصرف گل

ماری جوانا که در بین عموم به نام‌های کانابیس یا گل شناخته می‌شود، از گل خشک شده گیاه شاهدانه به دست می‌آید. ماده مخدر گل یکی از مشتقات اصلی ماری جوانا است که قدرت اعتیاد بسیار بالایی دارد. در ساختار ماری جوانا ۸ درصد تترا هیدروکانابینول وجود دارد. اگرچه برخی افراد ممکن است فکر کنند گل یا مواد مخدر ماری‌جوآنا عوارض خاصی ندارد اما لازم است بدانید گل می‌تواند در کوتاه‌ و بلند مدت، عوارض و تاثیرات منفی متعددی بر جای بگذارد. بر اساس یک تحقیق جدید که در استرالیا انجام شد. گل را به عنوان یک ماده «ژنوتوکسیک» توصیف می‌کند. که طبق اطلاعات ژنتیکی به درون سلول‌ها آسیب می‌رساند و به طور بالقوه منجر به جهش‌های DNA، تسریع پیری بیولوژیکی و سرطان می‌شود.
هنگامی که گل دود می‌شود (تی اچ سی) به سرعت از ریه‌ها وارد جریان خون می‌شود. که این امر موجب می‌شود فعالیت مغز و سایر اندام‌های بدن دچار اختلال شود. به بیان دیگر ماری‌جوآنا یا گل، (تی اچ سی) به طور خاص، گیرنده‌های کانابینوئیدی سلول مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عوارض کوتاه مدت و بلند مدت

مصرف ماری جوانا باعث بروز عوارض روانی و جسمانی شدید و جبران ناپذیری در فرد میشود. این عوارض به دو دسته ی عوارض کوتاه مدت و عوارض بلند مدت تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی این عوارض میپردازیم. از بین رفتن تمرکز، گلو درد و سرفه های طولانی، اخلال در قوای جنسی، پائین آوردن قدرت یادگیری و تحلیل حافظه کوتاه مدت، ایجاد حس شکاکی و توهم زایی. اما اثرات بلند مدت مصرف ماری جوانا از قبیل ناباروری و مشکلات فیزیکی متفاوت. از جمله: افزایش احتمال بروز سرطان‌ ریه، افزایش خطر عفونت‌ها، ناتوانی در درک اطلاعات پیچیده ، خطر ابتلا به جنون در افراد مستعد و تزلزل شخصیتی نیز میباشد.

بیشتر بخوانید:

آیا رنگ های خوراکی مصنوعی برای شما مضر هستند؟


با توجه به استفاده گسترده از ماری جوانا، نیاز به تحقیقات بیشتر برای درک بهتر خطرات مرتبط با مصرف آن بسیار ضروری میباشد. امید است که مطالعات این چنینی باعث تشویق به تصمیم‌گیری آگاهانه و افزایش آگاهی از خطرات بالقوه استفاده از گل شود. یکی از دلایل ترویج آن بین جوانان ناآگاهی آنها از خطرات بسیار زیاد آن میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *