یک پایگاه اطلاعاتی اعلام کرده است که با مطالعه مغز گربه سانان و چگونگی پیری آنها میتواند به اطلاعاتی در مورد چگونگی فرارسیدن پیری زودرس در مغز انسان پی ببرد.
شاید برای پی بردن به رازهای مغز انسان دانشمندان باید به گربه هایی که روی پایشان چرت میزنند نگاه کنند تا به موش های آزمایشگاهی. بر اساس یافتههایی که ماه گذشته در کنفرانسی علمی در مورد نوروبیولوژی تطبیقی و تکاملی ارائه شد. با افزایش سن گربهها، مغز گربهها نشانههایی از آتروفی و زوال شناختی را نشان میدهد. که بیشتر شبیه به زوال مشاهده شده در انسانهای سالخورده است تا تغییرات در مغز موشهای پیر.
ترجمه زمان
نام این پروژه بزرگ “ترجمه زمان” است. که رشد مغز را در بیش از ۱۵۰ گونه پستاندار مقایسه می کند. و اکنون در حال گسترش است تا داده های مربوط به پیری را نیز شامل شود. امید این است که این داده ها به محققان کمک کند تا علل بیماری های مرتبط با افزایش سن، به ویژه شرایطی که بر مغز تأثیر می گذارند، مانند بیماری آلزایمر را کشف کنند.
کریستین چاروت، متخصص عصبشناس در کالج دامپزشکی دانشگاه آبورن در آلاباما، که این تحقیق را ارائه کرد، میگوید: “برای مقابله با چالشهای پزشکی انسانی، ما باید از طیف وسیعی از سیستمهای مدل استفاده کنیم. گربه ها، لمورها، موش ها همه مفید هستند. ما نباید تمام تلاشمان را روی یک واحد متمرکز کنیم.”
پروژه “ترجمه زمان” در سال ۱۹۹۰ به عنوان پروژه ای که قرار بود به بیولوژیست ها کمک کند کلید خورد. دانشمندان پروژه داده هایی را در مورد مدت زمانی که طول می کشد تا مغز به طیفی از نقاط عطف رشد در انواع پستانداران برسد گردآوری کردند. و از این داده ها برای ترسیم نمودار رشد نسبی دو گونه در طول زمان استفاده کردند. این می تواند به محققان کمک کند تا مشاهدات رشد حیوانات را به سن انسان مربوطه مرتبط کنند.
بیشتر بخوانید:
تحلیل ژنتیکی یک نوزاد ۱۷ هزار ساله
گمان میرود مزیت وجود گربه ها در کنار ما بیشتر از داشتن یک موجود پشمالو با چشمان زیباست! اگر گربه ها بتوانند به دانشمندان در تحقیقات گسترده در مورد درمان بیماری هایی مثل آلزایمر کمک کنند. زندگی بسیاری از انسان ها به سمت و سویی بهتر تغییر خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید