دریاچه زیبای مهارلو یکی ازجاذبه های دیدنی و زیبای استان فارس می باشد. این دریاچه در نزدیکی روستای دیدنی مهارلو در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است. مهارلو یک دریاچه فصلی شور است که مساحت آن بسته به میزان بارش از ۲۰۰تا ۶۰۰ کیلومتر مربع متغیر است. همچنین منبع اصلی استخراج نمک در استان فارس می باشد.
دریاچه مهارلو به دلیل رنگ صورتی خود که ناشی از وجود جلبک های دونالیلا سالینا است، مشهور است. این جلبک ها در آب شور رشد می کنند و رنگدانه قرمز تولید می کنند. این دریاچه همیشه صورتی نیست و فقط در فصل گرما به این رنگ در میآید. این جلبک در دمای زیاد و تابش نور خورشید در تابستان و همچنین به علت شوری آب دریاچه و وجود نمک، نوعی بتاکاروتن آزاد میکند که باعث صورتی و سرخ شدن آب دریاچه میشود. بتاکاروتن در هویج و کدو تنبل نیز به مقدار فراوان وجود دارد. همچنین جلبک دونالیلا سالینا غذای نوعی میگو به نام آرتمیا و آن میگو هم غذای فلامینگو است و بنابراین یک چرخه غذایی نیز در دریاچه بوجود میآید.
تاریخچه مهارلو
تاریخچه این دریاچه زیبا به دوران پلیستوسن می رسد، حدود۲۰ هزار سال پیش. در آن زمان، این منطقه توسط یک دریاچه بزرگ به نام بختگان پوشیده شده بود. با گذشت زمان، دریاچه بختگان به چندین دریاچه کوچکتر تقسیم شد، از جمله دریاچه مهارلو. این دریاچه از اهمیت زیادی برای مردم محلی برخوردار بوده است به طور مثال منبع آب آشامیدنی، کشاورزی و همچنین تفریح و گردشگری بوده است. یکی دیگر از جاذبه های این دریاچه حضور پرندگان نادر از جمله فلامینگوها می باشد. فلامینگوها از تابستان تا اواخر پاییز به دریاچه مهارلو مهاجرت می کنند. همچنین پرندگان دیگری مانند چون آنقوت، تنجه، کاکایی و گیلانشاه، سلیم، آبچلیک، حواصیل، اردک سبز و مرغابی نیز در این دریاچه دیده خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
دیدگاهتان را بنویسید